Svetovni dan spanja

Spoštovani.

V petek, 18. marca 2022, že petnajstič zapored obeležujemo svetovni dan spanja, tokrat pod sloganom Dober spanec, bister um, vse dobro. Svetovni dan spanja je mednarodno priznan dogodek, ki poteka pod okriljem Svetovne zveze za spanje (World SleepSociety – WSS), in je namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti spanja in njegovega vpliva na zdravje ter preprečevanju in obvladovanju motenj spanja v vseh obdobjih življenja.

Več pozornosti NIJZ letos namenja zdravemu spanju, ki vpliva na razvoj in delovanje naših možganov. Skrb za dober spanec je nepogrešljiv del zdravega življenjskega sloga in je vir dobrega počutja in temelj zdravega načina življenja ter varnosti pri delu in v prometu.
V priponkah spodaj lahko najdete Priporočila za zdravo spanje otrok, odraslih in mladostnikov ter priponko Zakaj je spanje pomembno.

Ob svetovnem dnevu spanja bo NIJZ organiziralo brezplačno strokovno srečanje Mladostniki in spanje, ki bo z oddaljenim pristopom izvedeno 23. 3. 2022. Dostop do vabila na: https://www.nijz.si/sl/strokovno-srecanje-mladostniki-in-spanje-23-marec-2022

Lep pozdrav,

ŠSS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja