20. 11. 2020_ SVETOVNI DAN OTROKA

Jutri, v petek, 20. 11. 2020 obeležujemo UNICEF-ov svetovni dan otrok, ki letos sovpada z 31. obletnico Konvencijo o otrokovih pravicah.

Ta pomemben dan bo v Sloveniji potekal pod sloganom »vKLJUČite me, sem KLJUČ do rešitve«. Otroci bodo namreč sprejemali zaobljube za boljši svet in k temu pozivali tudi odrasle.

Svetovni dan otrok bo tudi letos potekal v znamenju UNICEF-ove modre in pod ključnikom #zavsakegaotroka. Posamezniki, podjetja in institucije po vsem svetu se na ta dan obarvajo v modro in s tem izkažejo podporo otrokom.  Zakaj? Ker je modro, da podpiramo otroke. Ker je modro, da otroke postavljamo v središče naših sprememb. Ker je modro, da sledimo dobrim zgledom. Ker je modro, da razmišljamo o prihodnosti. Ker naš modri planet potrebuje, da postopamo modro.

V petek, 20. novembra ob 10. uri, bo potekal tudi spletni dogodek – delavnica za spremembe, kjer bodo sodelovali otroci z vse Slovenije, UNICEF-ovi Junior ambasadorji in mediji. Otroke pa bo podprl tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

»Čas je, da vsi skupaj začnemo upoštevati otroke pri ustvarjanju skupne prihodnosti in jim slediti, ko nas učijo s svojim zgledom. Otroci, kot nosilci sprememb, se namreč zavedajo, da je odgovornost za svet, ki si ga želijo, tudi na njih,« poudarja Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF-a Slovenija. 

Sprejmite zaobljubo tudi vi, podprite otroke in pomagajte graditi boljšo prihodnost za vse. Delite svoje zaobljube na http://www.svetovnidanotrok.si/ in na družbenih omrežjih z #zavsakegaotroka.

Kaj pravzaprav so otrokove pravice, pa si lahko ogledate na spodnjem posnetku avtorice Lucije Čirović.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja